Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Михайлівсько-Рубежівська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04362102) був реорганізований і увійшов до складу Ірпінської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Охорона здоров'я

Небезпека поруч

Гострі кишкові інфекції – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зазвичай, гострі кишкові інфекції викликані бактеріями чи вірусами, які потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи водою.

Шляхом передачі кишковихінфекційєспоживаннязараженоїїжі, вживаннязараженої води, під час купання у забрудненихводоймах, через брудні руки і предметипобуту.

Найчастішезбудникикишковихінфекційзнаходяться у сирійїжітваринногопоходження (м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, морепродукти), немитих фруктах та овочах.  

Найпоширеніші симптоми гострих кишкових інфекцій – слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея.

Щоб вберегти себе від харчових отруєнь і гострих кишкових інфекцій вживайте лише ті продукти, у якості яких ви впевнені, дотримуйтеся 5 кроків до безпечнішої їжі:

     Перший крок - Підтримуйте чистоту:

  • мийте руки перед тим, як брати продукти чи готувати їжу
  • мийте руки після відвідування туалету
  • вимийте і продезинфікуйте всі поверхі і кухоннеприладдя, щовикористовується для приготуванняїжі.
  • захищайте кухню і продуктивід комах, гризунів та іншихтварин. 

Другий крок - Відокремлюйтесируїжувідготової:

  • відокремлюйтесирем’ясо, птицю і морепродуктивідіншиххарчовихпродуктів
  • для обробкисирихпродуктівкористуйтесяокремимкухоннимприладдям, зокрема ножами і обробнимидошками
  • зберігайтепродукти у закритомупосуді, щобуникнути контакту міжсирими і готовимипродуктами

Третій крок - Ретельноготуйтеїжу:

  • ретельнопрожарюйтечипроварюйтепродукти, особливо м’ясо, птицю, яйця і морепродукти
  • доводьте страви до кипіння, щобпереконатися, що вони готувалися при щонайменше 70°С.
  • сікм’ясачиптиці при приготуванні повинен бути прозорим, а не рожевим
  • ретельнопідігрівайтеприготовануїжу

Четвертий крок - Зберігайтеїжу при безпечнійтемпературі:

  • не залишайтеприготовануїжу при кімнатнійтемпературібільшніж на 2 години
  • зберігайтеприготовані страви гарячими (60°С) аж до подачідо столу.
  • не зберігайтеїжунадтодовго, навітьу холодильнику
  • не розморожуйтепродукти при кімнатнійтемпературі

П'ятий крок -Використовуйтебезпечну воду і свіжіпродукти:

  • використовуйтечистуабоочищену воду
  • обирайте свіжі і незіпсованіпродукти
  • ретельномийтеовочі і фрукти, особливо, якщовживатиметеїхсирими
  • не вживайтепродукти, у якихзакінчивсятермінпридатності.

Купайтеся у безпечнійводі, у чистихводоймах і відпочивайтелише на офіційновідкритих для відпочинку пляжах і рекреаційних зонах.

Вірусичибактеріїможутьпотрапити в продуктихарчування на будь-якійстадії шляху відвиробництвадо столу, тому коженучасникпроцесу, відвиробника до споживача, відіграють роль у запобіганнізараженняїжі.

При виникненні перших симптомівзвертайтеся до лікаря.  

     Будьте здорові!

 

Головний спеціаліст відділу державного нагляду

за дотриманням санітарного законодавства

Києво- Святошинського районного управління

Головного управління Держпродспоживслужби

в Київській області                                                                                            Ганна Анатоліївна Яцюк

 

Шановні мешканці
Києво-Святошинського району!

Києво-Святошинська районна державна адміністрація нагадує Вам про необхідність вибору лікаря первинної медичної допомоги.

Встигніть якнайшвидше підписати декларацію з лікарем, якому Ви довіряєте своє здоров'я та здоров’я своїх дітей.

Укласти декларацію про вибір лікаря можна в комунальних закладах охорони здоров’я Києво- Святошинського району (амбулаторіях) Ваших населених пунктів.

Для цього необхідно мати при собі:

  • паспорт або інший документ, що посвідчує особу;
  • ідентифікаційний податковий номер;
  • мобільний телефон.

З турботою про Вас

Голова Києво-Святошинської районної державної адміністрації

Мирослава Смірнова

 

 

 


Графік

консультацій по телефону, VіЬег лікарями вузьких спеціальностей закладівКиєво-Святошинського району на червень-вересень 2018 року

п/п

Дата

час

Спеціальність

лікаря-консультанта

Телефон,

VіЬег

Відповідальний керівник 303

1

13.06.2018

1400 _ 1700

Ендокринолог

097 402 34 56

Завадецький О.Т.

2

27.06.2018

Невролог

Скригіна Н.О.

3

11.07.2018

Інфекціоніст

Завадецький О.Т.

4

25.07.2018

Стоматолог-ортопед

Дембіцький О.В.

5

08.08.2018

Кардіолог

Скригіна Н.О.

6

22.08.2018

Акушер-гінеколог

Завадецький О.Т.

7

12.09.2018

Психіатр

Завадецький О.Т.

8

26.09.2018

ЛОР

Завадецький О.Т.

 
 

 

Головний спеціаліст відділу охорони здоров’я

Києво-Святошинської райдержадміністрації

rada.org.ua - портал місцевого самоврядування

Vlada.online - розробка офіційних сайтів органів державної влади і органів місцевого самоврядування


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *